Home Design Find - Interior Design, Architecture, Modern Furniture
RSS

Home Design Find

VIEW: FULL | LIST | GRID

No Comments »

A Rustic Retreat in the Brazilian Countryside

 architecture

This open-air bedroom suggesting a verandah is a real breath of fresh air!
 architecture

The setting is a rustic spa retreat in the Serra do Cipo , the Cerrado region of Minas Gerais in Brazil.
 architecture

The sensuous and close-to-nature spaces were designed by Andrea Schettino | Arquitetura.
 architecture

The union between the five senses and the architectural style was a priority throughout the project.
 architecture

Each room is open to the fragrant fields of clover surrounding the spa.

 architecture
Relaxing music and scents are a part of the sensuous architecture.
 architecture

A small oasis in the fields of clover provides respite from the hot Brazilian sun.

 architecture

Its cultural context in South America is fully explored only deep inside.
 architecture

In the relaxing haven, all of the bedrooms offer views to the majestic landscape of wide open spaces extending to the horizon.

No Comments »

Next, Vo Trong Nghia Architects Solve Housing for the Poor in Vietnam

 

 architecture
From the Vo Trong Nghia Architects: “People in Mekong Delta, with an average income under $100 per month mainly live in cheap temporary houses. Ironically, poor structures result in high maintenance fee.”

 architecture

Therefore, low-cost but permanent house is an urgent social issue in the region.

 architecture

The aim was to provide a stable but lightweight, permanent but easy-to-build 30 sq m home within a budget of $4,000 for families in Tân An, Long An Province.

 architecture

Nipa palms are abundant in the Mekong Delta, and in harmony with the surroundings.

And they are almost free.

 architecture

Similarly, polycarbonate panels are inexpensive, yet allow some natural light to enter.

 architecture
Prefabrication and a DIY approach keeps it affordable, while precast concrete frames and foundations guarantee structural integrity.

 architecture
To cope with harsh weather of the region, the project combines Nipa palm and corrugated cement in a “double roof” that keeps out rain and offers some thermal moderation.
 architecture

And lastly, because waterways are the dominant transportation in Mekong Delta, light frames were needed for families to transport the parts by boat.

Vo Trong Nghia Architects have created successful mass produceable $4,000 houses for the DIY builder.

No Comments »

Minimalist Composition with Greenery in Sultry Vietnam

 architecture

A facade is employed in creating a sumptuous composition of white walls vibrantly contrasted by buzzing greenery.
 architecture

Walk in closer and you realize the green wall surrounds the house on the other side of the living room.

 architecture

Now the interior is bright and open and cooled by the greenery without.

 architecture

The glorious house in Thảo Điền, District 2, Ho Chi Minh, Vietnam is by MM++ architect.

 architecture

The vertical garden extends the surrounding vegetation onto the walls and makes the house disappear into the landscape.

 architecture

A secluded outdoor shower is set on soft white marble absorbing the sunlight.

 architecture

The green walls on both sides create private and blissfully serene bedrooms and bathrooms while allowing natural ventilation.

 architecture

The house was renovated from a “pastiche” art deco villa into a contemporary villa with clean lines and open spaces while keeping the existing concrete structure.

 architecture

By saving money by keeping the original concrete structure, it was possible to add new elements to the construction.

 architecture

Instead of the glaring sunlight now it is dappled by extensive trellises.

 architecture

And by using abundant growing life as part of the architectural composition, the structure is reshaped, but also the house is now cooled.

 architecture

It is an architectural technique well suited to the local ecosystem.

 architecture

The lines of the original art deco house have been extended by new portico supporting the green wall.

 architecture

Now the formerly tacky architecture has been refined to its most minimal expression and has become a well-proportioned composition of a simple white cube with two vertical walls of vegetation, bringing it closer to nature.